Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya feta Ford Mustang Shelby GT350

Bara dagar innan världspremiären i Los Angeles visar Ford upp nya Mustang Shelby GT350. En värsting med över 500 V8-hästar och annat gott.

https://youtu.be/9Y3tRLgOHHg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Carroll Shelby gick bort för två och ett halvt år sedan, men hans anda lever kvar. Det visar inte minst Fords senaste skapelse – Mustang Shelby GT350, eller Shelby GT350 Mustang som den heter för att vara korrekt.
Bilen ska visas upp på bilsalongen i Los Angeles senare i veckan men Ford har redan släppt en första film med den och i samband med det får vi reda på lite godsaker som kan få den mest bilointresserade människa att öppna ögonen.

Att smälla på GT350-emblem på en Mustang gör man inte hur som helst. Det var just Shelby GT350 som 1965 satte Ford på kartan som något av ett prestandabilmärke. Sedan dess har det hänt en hel del.
Nya Mustang Shelby GT350 har en V8, precis som föregångaren, men här är det 5,2 liter och över 500 hästkrafter. Toppvridet ligger på 542 newtonmeter. Maskinen är för övrigt Fords kraftfullaste sugmotor någonsin. Sexväxlad manuell låda och Torsen-diff är det som gäller för att få ned kraften i backen.
För ytterligare kursstabilitet har Ford låtit montera MagneRide-stötdämpare där hydraulvätskan innehåller järnspån som med hjälp av elektricitet och magnetism tillåter blixtsnabba egenskapsförändringar över tusen gånger per sekund.

Denna amerikanska muskelkärra rullar på 19-tumshjul med fälgar på 10,5 tums bredd fram och 11 tums bredd bak. Övriga detaljer kring utseendet låter vi tala för sig själva via bilderna nedan och filmen ovan.
Prestandauppgifter får vi vänta på. Förhoppningsvis presenteras dessa senare i veckan, men de amerikanska biltillverkarna har normalt svårt att precisera sådana i samband med bilsläpp.

En annan frän Ford Mustang är nya GT:n som vi nyss var iväg till USA och körde. Är det just Shelby-modellerna som gör dig knäsvag? Spana då in vår provkörning av gamla Shelby GT500.