Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya filmen med Volvo V90 och Zlatan

Den av många efterlängtade reklamfilmen (hur ofta är en sådan efterlängtad?) med Volvo V90 och Zlatan Ibrahimovic i huvudrollerna är släppt.

https://youtu.be/2QzJCtpp5k4

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Frågan är om inte Zlatan har huvudrollen i denna reklamfilm, som första gången visades på TV4 i halvtidsvilan under träningslandskampen mellan Sverige och Slovenien, medan Volvo V90 har fått birollen.

Så här skriver Volvo om filmen:

I kväll premiärvisas det nya samarbetet mellan Volvo Cars och Zlatan Ibrahimovic, återigen under parollen ”Made By Sweden”. Vi möter Zlatan i hans hemstad Paris under förberedelserna för Europas stora fotbollsfest i sommar.

Kampanjen kommer rulla över hela Europa under sommaren och lanserar nya Volvo V90, tronföljaren till V70 som nyligen gick ur produktion. Kampanjen visar betydelsen av att våga tänka annorlunda och vara trogen sina värderingar.

– Här finns många likheter mellan Zlatan och Volvo. Volvo V90 markerar en viktig milstolpe i Volvos transformation. Den visar det fokus Volvo har inom områden som design, hög säkerhet och smart funktionalitet. Vårt svenska arv har givit oss en särställning och gjort att vi känner en styrka i att gå vår egen väg. Vi har inte kommit hit genom att göra som alla andra, säger Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Car Sverige.

– Jag är glad över att jobba tillsammans med Volvo Cars igen. Jag har sett de nya bilarna, jag har kört och testat dem. Och jag tycker de är fantastiska. Precis som mig har Volvo gått sin egen väg och vågat tänka annorlunda. Förra kampanjen vi gjorde var bra, men den här gången är den Made By Zlatan, säger Zlatan Ibrahimovic.

Kampanjen är ett nytt samarbete mellan Volvo Cars och Zlatan efter den framgångsrika kampanjen för Volvo XC70 2014 där Zlatan tillsammans med sin familj hämtade kraft i den svenska fjällvärlden. I filmen gjorde Zlatan en ny version av den svenska nationalsången signerad Max Martin, en version som då gick rakt upp i toppen av den svenska Digilistan.

Musik till filmen är specialskriven för Volvo Cars av Hans Zimmer, den världsberömde kompositören och producenten av filmmusiken bakom en mängd stora Hollywoodfilmer.

– Jag har alltid varit ett stort fan av svenska ikoner som Abba och Zlatan. I det här projektet med Volvo Cars och Zlatan har jag fått uppleva det bästa av Sverige. Att få arbeta tillsammans har verkligen varit givande, säger Hans Zimmer.

Den nyligen introducerade Volvo V90 har fått ett mycket positivt mottagande från media över hela världen. Den bygger vidare på Volvo Cars tradition med herrgårdsvagnar, som började för över 60 år med Volvo Duett. Med V90 tar Volvo premiumkombin ett tydligt steg framåt med avseende på estetik, material och detaljer, samtidigt som bilen lever upp till alla de praktiska krav som ställs på en kombi.

Volvo Cars har även jobbat hårt med att förbättra kördynamiken i den nya modellen. Resultatet är en helt ny körupplevelse som karakteriseras av tydligare kontroll och förutsägbarhet.