Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1976 Ford Fiesta1976 Ford Fiesta1976 Ford Fiesta
1976 Ford Fiesta

Nya Ford Fiesta kommer om mindre än två veckor

Sjunde generationen Ford Fiesta är på ingång, det har Ford bekräftat i dag. Den 29 november är det premiär.

När vi i somras visade er de första spionbilderna på nya Ford Fiesta spekulerade vi i att modellen kommer att presenteras mot slutet av året. Våra spekulationer har nu visat sig vara korrekta, för i dag berättar Ford att nya generationen ska avtäckas vid ett evenemang i Köln den 29 november. Det är inga mindre än Fords högsta chef Mark Fields och Fords högsta Europachef Jim Farley som ska dra av skynket.

– Nya Fiesta visar upp det bästa av Ford i form av ren körglädje och en sportig känsla, paketerat i den ikoniska småbilens skal som har uppskattats av generationer av köpare de senaste 40 åren, säger Jim Farley.

Under denna virriga maskering gömmer sig nya Ford Fiesta. Foto: CarPixUnder denna virriga maskering gömmer sig nya Ford Fiesta. Foto: CarPixUnder denna virriga maskering gömmer sig nya Ford Fiesta. Foto: CarPix
Under denna virriga maskering gömmer sig nya Ford Fiesta. Foto: CarPix Foto: CarPix

Nya Ford Fiesta, som väntas bli större men lättare än föregångaren, beräknas svensk säljpremiär under nästa sommar. Det återstår att se vilka motorer som erbjuds då, men räkna med en handfull olika bensin- och dieselmaskiner med både tre och fyra cylindrar. En hetlevrad ST-version har vi också att se fram emot, kanske även en RS-version... eller är det att drömma om för mycket?

Du har väl koll på att i år är det 40 år sedan Ford Fiesta kom till världen? Inte? Då ska du absolut läsa vår jubileumsartikel innehållandes Fiesta-historien och alla härliga bilder.