Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford Fiesta officiell i fyra utföranden

Generation sju av Fords småbil Fiesta gör nu debut. En ikon till en modell som i år fyller 40 år.

Ford Fiesta som modell fyller 40 år detta år och med det lanseras en ny generation. Men den som väntade sig ett specifikt sprakande partaj enkom för modellen gick på en nit. Nya Fiesta, den sjunde generationen sedan 1976, fick hålla till godo att presenteras under evenemanget Go Further i Köln som även belyste LEGO-bilar, presentation av testprogram för självkörande bilar, en uppdaterad trepip och nya utföranden på skåpbilar.

I gengäld presenterar Ford fyra Fiesta. Eller rättare sagt, fyra versioner av modellen. Titanium är urmodellen, ST är den med sportig look, Vignale lyxalternativet och Active för den som söker en tuffare stil.

Modernt snitt i nya Fiesta. Väljer du en Vignale så ser det ut på detta vis.Modernt snitt i nya Fiesta. Väljer du en Vignale så ser det ut på detta vis.Modernt snitt i nya Fiesta. Väljer du en Vignale så ser det ut på detta vis.
Modernt snitt i nya Fiesta. Väljer du en Vignale så ser det ut på detta vis.

Några tekniska specifikationer har Ford ännu inte presenterat, man har i stället lyft fram bilens innandöme som domineras av en rejäl pekskärm kopplad till Fords infotainmentsystem SYNC 3. Fiesta blir även första Ford-modell att utrustas med en påkostad ljudanläggning från B&O (Bang & Olufsen).

På bilderna syns en interiör med ett formspråk som ligger helt i tiden. Utvändigt har Ford låtit evolutionen råda, om du inte är Fiesta-torsk kan generationsbytet gå dig förbi även om formerna är rundare än på generation sex.

Om du är torsk på modellen kan du bläddra i galleriet här nederst som visar modellens historia.