Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford Focus RS visar upp sig – premiär 3 februari

Vi nöjer oss inte med Focus ST, vi vill ha RS-emblem. Ford är på gång och retar oss med en film som visar lite av nya Focus RS. Äntligen är det dags, närmare bestämt 3 februari.

https://youtu.be/M-5HKThVcYw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Dagens Ford Focus lanserades under 2011 och genomgick förra året ett ansiktslyft. Trots att denna generation har några år på nacken har ingen het RS-modell dykt upp. Men det blir det snart ändring på för nu har Ford Europe lagt upp en film som ger oss glimtar av nya Focus RS som har premiär om knappt två veckor, närmare bestämt den 3 februari.

Gamla Ford Focus RS hade Volvos gamla turbofemma på 2,5 liter som i Fords utförande pumpade ur sig 305 hästkrafter (fanns även en exklusiv RS500 med 350 hk). Nya Focus RS kommer, beroende på hur man ser på det, att sakna en cylinder. Den får i stället en 2,3 liter stor EcoBoost-maskin som ger mellan 330 och 350 hästkrafter. Sistnämnda siffran är mest sannolik – om man nu kan spå via spekulationer och förhandssnack. Hur det blir med fyrhjulsdrift, som det ibland snackats om, återstår att se.

Ford berättar inte var de tänker premiärvisa nya Focus RS, men sannolikt blir det på Genèvesalongen i mars. Möjligtvis också i Chicago (öppnar i princip när Genéve stänger) eftersom modellen ska säljas även i USA.

Slut på spekulationerna, nu är det dags att titta på filmen ovan.