Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101229-nya ford focus
101229-nya ford focus
101229-nya ford focus
101229-nya ford focus

Nya Ford Focus snabb i kurvorna

Det är snart dags för nya Ford Focus att ta över stafettpinnen efter att andra generationen gjort sitt. Nu berättar Ford att alla modellversioner av nya Focus kommer att vara standardutrustade med ”torque vectoring”, något unikt för klassen.

Torque vectoring är lite av modeordet i bilvärlden just nu. Det är inte direkt någon ny superteknik utan något som har funnits på sportbilar ett tag och som nu har letat sig ned till mer vardagliga bilar. Exempelvis har vi skrivit en hel del om det redan då tekniken presenterats i nya Audi A7 Sportback, Volvo S60 och V60.

Kort och gott kan man säga att torque vectoring underlättar kurvtagning genom att göra bilen mer följsam och stabil. Detta åstadkommes genom att det inre hjulparet bromsas en aning vid kurvtagning samtidigt som det yttre hjulparet får lite mer kraft. Webbredaktörskollega Erik Wedberg testade tekniken i A7 Sportback för några månader sedan och han berättade att man kände tydligt av ingreppet i form av en liten puff och att bilen styrde in bättre.

Men torque vectoring är inte enbart för lite större eller dyrare bilar, det ser Ford till att nu ändra på då de avslöjar att helt nya Focus av årsmodell 2012 får just denna teknik. Och inte är det något tillval i tillbehörslistan utan torque vectoring ska vara standard på alla modellversioner av Focus.

Ford ser tekniken som något som snabbt kan bygga upp förtroendet bakom ratten hos oerfarna förare medan det glädjer körentusiasterna i form av ökad kontroll vid kurvtagning.

Ford jämför tekniken med hur en nedförsåkare skiftar vikten mellan skidorna vid höger- och vänsterböjar. Bilen använder i stället sina bromsar för att dra ned på kraften hos det inre drivhjulet.

Motsvarande effekt får man även med elektronisk diffbroms, exempelvis XDS som det heter hos Volkswagens lite hetare modeller. Saab har också en elektroniskt styrd diffbroms, eLSD, för bakre hjulparet på fyrhjulsdrivna modeller.

Läs mer

Test och provkörningar