Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ford Ka Concept
Ford Ka Concept
Ford Ka Concept
Ford Ka Concept

Nya Ford Ka avslöjad

Fords småbil Ka har i nuvarande form levt sedan 2008. En ny, tredje generation ska ta vid och här är de första bilderna på konceptbilen som snart ska visas upp.

Första generationen Ford Ka kom 1996 och var väl inte ett under av vacker formgivning, däremot var den en fullträff försäljningsmässigt. Ville man ha en tuff Ka fick man vända blickarna mot den taklösa versionen som kallades StreetKa.

 2008 kom avlösaren som både baserades på och byggdes parallellt med Fiat 500 i den polska fabriken. Andra generationen bjöd på mycket tuffare paketering än sin föregångare, men nu är det snart dags att även denna generation titulerar sig föregångare.

Alldeles nyligen dök det upp bilder på nätet, läckta sådana, som föreställer Ford Ka generation tre. Dock rör det sig om konceptbilen som Ford väntas presentera inom kort, kanske redan senare i dag. Trots att det är en konceptbil kan vi tänka oss att det är så här den produktionsfärdiga versioner kommer att se ut. Konceptbilen saknar ogenomförbara utsvävningar.

 Som vi ser får Ka Fords nya formspråk som bland annat innehåller den omtalade grillen à la Aston Martin. Tuff nos men tamare rumpa som inte bjuder på något ögonbrynshöjande.

 Nya Ka byggs på Fiesta-plattan men är kraftigt modifierad för lillasyskonet.