Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford Ka+ officiell – liten men rymlig

Det har tagit sin lilla tid, men nu är den till Europa kommen. Två och ett halvt år efter konceptbilen är nu nya Ford Ka+ officiell. Här är allt du behöver veta om lågprismodellen.

https://youtu.be/xUr-4DyRhJA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Ford har redan en liten rackare vid namn Fiesta, en modell som säljer bra i Europa. Förra året sålde den i 313 000 exemplar, vilket kan jämföras med Opel och Vauxhall Corsa som sålde i 268 000 exemplar och Renault Clio som sålde i 303 000 exemplar. Behöver Ford ytterligare en småbil för den europeiska marknaden? Tydligen, för i dag är det Europapremiär för nya Ka+, en bil som redan säljs i Brasilien och som vi såg som konceptbil i november 2013. Kanske blir denna lilla kärra blir Fiestas tuffaste konkurrent från och med i höst?

Ford Ka+ är med sina 392,9 centimeter aningen kortare än Fiesta som mäter 396,9 centimeter från nos till bak. Med 152,4 centimeter på höjden är den 2,9 centimeter högre vilket lär underlätta för långa personer att åka med i den lilla krabaten. Fem sittplatser finns och fyra vuxna ska enkel kunna åka samtidigt med bibehållen komfortnivå.

Bagageutrymmet sväljer 270 liter, endast sex liter mindre än i Fiesta (om den är utrustad med reservhjul som stjäl 14 liter). Två stora resväskor sägs rymmas.

Två olika motoralternativ erbjuds, båda drivs med bensin och är på 1,2 liter. Den ena maskinen har 70 hästkrafter 105 newtonmeter, den andra 85 hästkrafter och 112 newtonmeter. Den svagare avverkar 0-100 km/h på 15,3 sekunder medan den släpper ut 114 gram koldioxid per kilometer. Den starkare gör 0-100 km/h på 13,3 sekunder och släpper även den ut 114 gram per kilometer. Dock finns det en Eco-version med annan utväxling och lättrullande däck som kapar utsläppen med fyra gram.

Utrustningspaketen är två till antalet och vilket du får beror på motoralternativen du valt. Elektriska fönsterhissar fram och ytterbackspeglar är standard i alla modeller, så även fjärrstyrt centrallås, sex krockkuddar (dvs ingen knäkrockkudde), farthållare och Ford Easy Fuel. I 85-hästarsversionen ingår dessutom manuell luftkonditionering, Ford Sync och Ford MyKey. Till denna modellversion går det att göra tillvalen automatisk klimatanläggning, läderratt med inbyggd farthållare, stolsvärme i framstolarna, DAB digitalradio, parkeringssensorer bak, elektriska fönsterhissar bak och lite annat smått och gott.

Ford Ka+ har svensk lansering i höst. Några priser är ännu inte fastställda. I Storbritannien kostar modellen från motsvarande 106 000 kronor, cirka 16 000 kronor billigare än Fiesta.