Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Charlie Magee Photography

Nya Ford Mustang GT – tre snabba från provkörningen

Hans Hedberg har skickats till bergsvägarna utanför Los Angeles för att köra nya Ford Mustang. Hur bra är den egentligen, nya ”Mussen”? Vi ringer Hans i Staterna och kollar läget!

Nya Ford Mustang presenterades för snart ett år sedan, men det är först nu som den amerikanska lanseringen äger rum. Vi som befinner oss på andra sidan stora pölen, även kallad Atlanten, får tyvärr vänta till nästa år. Det har dock inte hindrat Teknikens Världs testchef Hans Hedberg från att bege sig till Los Angeles för en exklusiv provkörning av bilen som namnmässigt har oerhört mycket att leva upp till.

Hans njuter av att ratta nya Ford Mustang GT.Hans njuter av att ratta nya Ford Mustang GT.Hans njuter av att ratta nya Ford Mustang GT.
Hans njuter av att ratta nya Ford Mustang GT.

Hallå Hans! Kallt och regnigt i Los Angeles?

– Nej, verkligen inte. Sol och 30 grader. Perfekt väder för slingriga turer uppe i bergen.

På bilden ovan och här intill ser du ut att trivas bakom ratten. Gör du det i nya Mustang?

– Absolut! Nya Mustang är mer körmaskin än någonsin. Jag kör just nu GT-versionen med femliters aluminium-V8 med 435 hästkrafter och 542 newtonmeter. Går kanon även om jag önskar lite mer i form av ljud. Nya chassit lirar riktigt bra.

– Sedan finns det också en ny fyrcylindrig maskin på 2,3 liter och 310 hästar. Men den får ni läsa mer om i tidningen.

När kommer den till Sverige och måste man tömma plånkan?

– Vi är tidigt ute och kör nya Mustang. Till Sverige kommer den strax innan midsommar 2015. Då med en massa grejs som standard som gör bilen ännu bättre. Men som sagt, mer om det i tidningen. Under 400 000 kronor är det sagt.

Hela provkörningen av nya Ford Mustang, med allt var det innebär plus lite till, kan du läsa i Teknikens Värld nummer 22/2014 som utkommer i butik 9 oktober. Någon annan svensk provkörning kan du inte få tag på då Teknikens Värld är ensamma där borta i USA, så försäkra dig om att du får tag på tidningen.

 

Foto: Charlie Magee Photography