Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sanne Väli-Tainio / Expressen Lifestyle

Nya Ford Ranger Raptor – tre snabba från provkörningen

Sanne Väli-Tainio är iväg för att inte bara känna och klämma utan även köra helt nya Ford Ranger. Vi ringer henne för att få en första uppfattning om nya generationen pickup.

Hej Sanne! Ser att du kör Raptor-versionen av nya Ford Ranger. Har du testat de olika motorljuden?
– Jajamen, körde med Baja-läget, som är det värsta, i stadskörning i morse. Det kändes inte schysst mot de som bodde i området kan jag säga!

Infotainmentskärmen på mittkonsolen ser ut att vara väldigt stuprakt vertikal. Stämmer det eller är det bilderna som ger fel intryck?
– Skärmen och i princip hela förarmiljön känns precis som du säger, helt vertikal, så pekskärmen på mittkonsolen är lite bökig att använda längst ner till höger.

Foto: Ford

Hur är den att köra på vanliga vägar, för det är ju främst på asfalt Ranger kommer att rulla i Sverige?
– Ford har faktiskt satsat rätt mycket på att den här generationen Ranger Raptor ska fungera bättre på landsväg, och det gör den. Den känns mer som en personbil, vilket delvis beror på styvare fjädring, men den har också skarpare styrning och i sportläget är den roligare än man kan tro!

Priserna känner vi redan till, från 529 900 kronor exklusive moms för Ranger och från 715 900 kronor exklusive moms för Raptor-versionen, men när inleds leveranserna till dem som har beställt?
– Leveranser ska börja ske inom kort, säger Ford. Man har kunnat beställa bilen ett tag redan.

I kommande nummer av Teknikens Värld bjuder Sanne på en fullspäckad provkörningsrapport av nya Ford Ranger Raptor. Du kommer förstås även att kunna läsa den här på sajten.