Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford S-Max officiell

Här är de första bilderna på Ford S-Max – Fords nya familjefraktare som får flera nya komfortfunktioner och för första gången ska gå att få med fyrhjulsdrift.

På Parissalongen i början av oktober är det dags för Ford att visa nya S-Max men redan nu släpps de första bilderna och den del information. Till er som kommer ihåg konceptbilen S-Max Concept från i fjol måste vi tyvärr meddela att produktionsbilen inte ser ut att få samma medicinska teknik, bland annat puls- och glukosmätare. Men det betyder inte att det är brist på ny teknik.

Ford har inte släppt alla detaljer om nya S-max ännu men några av nyheterna som förmedlas nu är att den sjusitsiga familjebilen ska bli bekvämare och lättare att leva med. Till det bidrar elektriskt fällbara säten på andra och tredje raden, elmanövrerad baklucka, eljusterbar ratt, stolar med både kyla och värme, automatisk parkeringshjälp, lane keeping assist och autobroms.

Som synes är produktionsbilen mycket lik förra årets konceptbil, Ford har endast slipat på detaljer såsom backspeglar, dörrhandtag och bakljus. I övrigt är S-Max lik konceptbilen.

Precis som utgående S-Max baseras den nya bilen på samma plattform som Mondeo men drivlinemässigt förväntas flera nyheter. Fords 1,5-litersbensinare gör intåg i S-Max med 160 hästkrafter och bensinalternativen toppas med 240 hästar starka 2,0 EcoBoost. På dieselsidan finns 2,0 TDCI med 109 hästkrafter och 150- och 180-hästarsversioner av samma motor. Sexväxlad manuell låda blir standard men som tillval kommer det att finnas en dubbelkopplingslåda. Det mesta talar dessutom för att S-Max för första gången ska gå att extrautrusta med fyrhulsdrift, än så länge oklart i kombination med vilken motor.