Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford Taurus – en rymligare Mondeo

Ford satsar hårt på Kina och en av modellerna i denna satsning är nya Taurus som ser ut som en sedanversion av nya Mondeo men med extra utrymme och mer flärdfull inredning.

Taurus, inte att förväxlas med klassikern Taunus, är inget nytt namn hos Ford. Sex generationer Taurus har sett dagens ljus sedan 1985 varav den senaste kom 2010. Nu är det dags för ännu en ny generation och då tar modellen steget över till Kina för första gången då den ska byggas i Fords fabrik i Hangzhou och ska ta sikte på kundkretsen som består av kinesiska affärsmän.

Till utseendet bär nya Taurus stora likheter med nya generationen Mondeo (som har en amerikansk syskonmodell i Fusion). Fronten är väldigt lik med sin sexkantiga grill. Frontens nedre del, strålkastarna och huven skiljer sig en aning från Mondeo, men även här finns likheter, framför allt hos strålkastarna. Midjelinjen som sträcker sig mellan strålkastare och bakljus är i princip identisk, däremot är ytterbackspeglarna och bakljusen annorlunda.

Gott om utrymme för benen i baksätet.Gott om utrymme för benen i baksätet.Gott om utrymme för benen i baksätet.
Gott om utrymme för benen i baksätet.

Interiört får vi bara se baksätet och delar av framstolarna. Här skiljer det sig desto mer från Mondeo, inte minst dörrsidorna och det extra utrymmet för baksätespassagerarnas ben. Axelavståndet hos nya Taurus mäter 2,95 meter, en decimeter mer än hos Mondeo.

Motorn är en EcoBoost-V6:a på 2,7 liter med okänt effektuttag. Mycket mer än så bjuder inte Ford på i dagsläget... jo, att Taurus är utrustad med 25 intelligenta förvaringsutrymmen i kupéutrymmet. Frågan är hur ett förvaringsfack kan ha egen tankeverksamhet som dessutom kan utvecklas, det vill säga betydelsen av intelligens.