Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Ford Transit och Tourneo – tre snabba från provkörningen

Vår egen PeO Kjellström befinner sig i, just det, München och provkör igen. Denna gång är det Fords transportbilsprogram, Transit och Tourneo, som står på menyn. PeO gillar, men har ett klagomål.

Hej PeO! Du har det förstås soligt och varmt i motsats till oss?

–Om så vore. Det regnar hela tiden och är tolv grader. Men så är det ibland. Jag provkör Ford Tourneo/Transit, alltså Fords transportbilsprogram. Helt nya bilar, från grunden. Transit är Fords äldsta modellnamn, på marknaden sedan 1965.

Okej, är det någon förbättring att tala om?

–Mycket! Sedan 1986 har det egentligen inte hänt så mycket med Transit-familjen, fram tills nu alltså. Nu är det en helt ny generation med betydligt mer personbilsstuk, framför allt invändigt, men även utvändigt. Trevlig att köra. Tourneo har plats för upp till nio personer. Transit har en totalvikt på över tre ton som mest. Lång eller kort version finns.

Coolt. Finns det priser?

–Ja. Transit (skåpbil) från 253 900 kronor. Tourneo från 349 300 kronor. Tyvärr är det lite skralt med säkerhetsutrustningen i standardutrustningen.Det är väl egentligen enda klagomålet.

Vill du läsa hela provkörningen av nya Ford Transit och Tourneo, så finns den i kommande nummer av Teknikens Värld. Prenumererar du på tidningen får du självklart läsa före alla andra om hur nya Transit och Tourneo är.