Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya fyrhjulsdrivna BMW M5 avslöjad

Knappt har vi tittat oss mätta på nya BMW 5-serie förrän bilder på värstingen M5 poppar upp. Inte officiella men ändå…

Förra veckans stora bilnyhet var presentationen av nya BMW- 5-serie. Sjunde generationen, med internkod G30, bjöd inte direkt på någon designrevolution, det handlade mer om evolution med lånade former från såväl stora 7-serien som den mindre 3-serien.

Nu har det läckt ut bilder som visar hur kommande värstingversionen M5 kommer att se ut, en modell som ska visas upp på bilsalongen i Genève i vår.

Bilderna visar M5:an under designarbetet och inte heller i detta fall handlar det om dramatiskt nyskapande. Mer galler framtill och diffuser bak. Detta behöver dock inte ses som den färdiga designen för M5.

Mer dramatiskt kommer det att bli under skalet. Redan i januari 2015 kunde vi berätta att nya M5 kommer att erbjudas med fyrhjulsdrift då vår spionfotograf lyckades komma bilen under skalet – bokstavligt talat. Han lyckades nämligen fotografera en testbil, med drivaxlar även fram, underifrån i Arjeplog.

Bilderna ovan visades först för podradiostationen The Cammed & Tubbed och har läckt ut från designkontoret av en anställd hos BMW. Vi har parat ihop de med officiella bilder på nya 5-serien för att underlätta jämförelse.

Under höstens bilsalong i Paris fick vi veta att M5:ans huvudkonkurrent, Mercedes-AMG E 63, kommer att ha permanent fyrhjulsdrift med drift mode samt en V8 med effektuttag på antingen 563 eller 604 hästkrafter.