Nya GT R – från Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT S möter inom kort sin överman inom familjen. Den 24 juni är det premiär för Mercedes-AMG GT R som vi misstänker blir hårdare och snabbare på alla sätt och vis.

https://youtu.be/aowL1Sg8Hao

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Den är inte officiell än, men så här dryga veckan innan premiären på Goodwood Festival of Speed årgång 2016 bjuder Mercedes på två så kallade teaserfilmer där vi får se en ny värstingversion av Mercedes-AMG GT.

I dag är det GT S-varianten som är herre på täppan med 510 hästkrafter och 650 newtonmeter, vilket kan jämföras med instegsversionen GT som har 462 hästkrafter och 600 newtonmeter.

Men snart är det alltså vad Mercedes kallar för GT R, som vi misstänker Nissan kommer att knorra för, som hamnar högst upp i hierarkin. Mercedes har inte släppt några fakta om prestandaversionen men vi ser i filmen att det rör sig om en V8 med biturbo, sannolikt samma 4,0-litersmaskin som i GT och GT S men med ett effektuttag på åtminstone 550 hästkrafter, kanske till och med uppemot 600.

Vad vi också kan vänta oss är vässat chassi, uppgraderade bromsar, lägre vikt, en hel del kolfiber samt detaljer som förbättrar aerodynamiken. Helt enkelt en version som är mer lämpad för hård bankörning än sina motorsvagare syskon.

Frågan är hur länge Mercedes-AMG GT R får vara familjens värsting, det ryktas ju om en Black Series-variant

 eller liknande. Kanske det är just GT R som är det nya Black Series?

https://youtu.be/Qr23Y-e82mw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!