Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080222-accord-type-r080222-accord-type-r080222-accord-type-r
080222-accord-type-r

Nya Honda Accord blir ingen Type R

Honda har inga planer på att göra en Type R version av nya Accord, uppger källor till Autocar. I stället kan ett R-paket av samma sort som Audis S-line erbjudas.

Hondas Type R modeller har oftast fått positiva omdömen, speciellt Civic Type R. När märket har satts på den större Accord har det inte blivit lika bra. Accord Type R har aldrig fått samma erkännande som lillebor Civic. Kanske är det därför Honda nu lägger ned planerna på att trimma den nya Accorden. Men detta uppges inte vara skälet till beslutet. Enligt insiderkällan tycker inte Honda att Type R passar biltypen och de kunder man vänder sig till.

Honda har gjort det tydligt att man med nya Accord vill mäta sig med de tyska premiumtillverkarna. Om det nu är målet så verkar det ganska obegripligt att man inte gör någon prestandaversion av Accord, prestandamodeller är ju som bekant ett av premiumtillverkarnas signum. Accord blir dock inte helt utan sport. Planerna är att man ska erbjuda ett visuellt sportpaket med tuffare kjolpaket och sänkt fjädring. Audi har med sitt S-line haft framgång med konceptet så varför skulle inte Honda kunna göra det samma. Motorerna blir precis de samma som i den standardutrustade Accord, vilken du kan läsa om via länken nedan.