Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda

Nya Honda Civic tittar fram som hybrid

Honda har släppt de första bilderna på nästa generations Civic. I vanlig ordning rör det sig om en halvkombi med fem dörrar men denna gång kommer bilen vara helt och hållet hybridiserad.

Japanska Honda, som nyligen beslutade sig för att slopa vätgasbilen Clarity, tycks fortskrida med sina planer på att bli fullständigt elektrifierade till 2040. För nu har man nämligen släppt de första bilderna och informationen om kommande generation Honda Civic – och den kommande modellen ska enbart erbjudas som elhybrid.

Civic har en stolt tradition med nära 50 år på nacken och nästa generation kommer att bli den elfte i ordningen. Detta blir dock den första att enbart erbjudas som hybrid och kommer byggas på märkets e:HEV (hybrid electric vehicle)-drivlina. Linan sitter redan i Jazz och Jazz Crosstar, CR-V och kommande HR-V.

1 AV 2
Foto: Honda
2 AV 2
Foto: Honda

e:HEV-systemet är en integral del i Hondas planer om att elektrifiera alla personbilar i Europa till 2022. Det bygger på en 1,5-liters bensinmotor hopparad med två elmotorer, men än är inget meddelat kring vilken kraft den kommer generera i nya Civic. 

Foto: Honda

Kommande Civic Type R verkar dock bli fortsatt förbli bensindriven med en motor som troligen kommer vara en vidareutveckling på den nuvarande på 2,0 liter och 320 hästkrafter som sitter i bilen i dag.

Nya Honda Civic e:HEV anländer till Europa under hösten 2022. Mer information, exempelvis tekniska specifikationer, lär följa inom kort.