Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jan-Erik Berggren bekantar sig med nya Honda Civic.
Jan-Erik Berggren bekantar sig med nya Honda Civic.
Jan-Erik Berggren bekantar sig med nya Honda Civic.
Jan-Erik Berggren bekantar sig med nya Honda Civic. Foto: Jan-Erik Berggren / Expressen Lifestyle

Nya Honda Civic – tre snabba från provkörningen

En ny generation Honda Civic står redo att rulla in på svenska marknaden, men först ska Jan-Erik Berggren förmedla intrycken som han samlar på sig under första provkörningen.

Hallå där Jan-Erik Berggren som ser ut att ha flytt värmen för att provköra en ny Honda Civic.
– Haha, det stämmer bra. Det är svensk sommarvärme här i Madrid så vi letade oss in i svalkan. Men vi har kört på vägarna. Det är 50 år sedan Civic presenterades och vi kör nu 11:e generationen. Åren går.

Något nytt på bilen?
– Ja, det är framför allt samma teknik i drivlina som vi sett i nya Jazz, det vill säga en hybrid där elmotorn driver hjulen men en bensinmotor är så att säga energi till elmotorn. Det ger en mer direkt kraft och en känsla av steglös växellåda utan att det för den skull är en steglös växellåda alls. Det är heller inte någon turbo eftersom elmotorn ser till att det blir mycket kraft till hjulen. Det låter också lite som en elbil i låg fart.

1 AV 2
Foto: Honda
2 AV 2
Foto: Honda

Så Honda kommer alltså inte med någon ny elbil och inte ens en laddhybrid?
– Stämmer, men det är på gång en rad nya bilar, även elbilar och laddhybrider så Honda är på väg att växla upp. Nya Civic är lite mer av den gamla skolan även om hybridmotorn gör att förbrukningen stannar under halvlitern.

– Priserna har precis släppts och i Sverige kostar nya Civic från 314 900 kronor.

Håll utkik här på sajten och/eller i tidningen för en fulmatad provkörningsrapport om hur nya Honda Civic upplevs. Det finns flera sätt att bli prenumerant på, oavsett om du vill gillar digitalt (webb) eller analogt (tidning).