Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Honda CR-V Hybrid redo för Sverige

Nya Honda CR-V presenterades redan 2016, nu kommer den till Europa – med hybridteknik. Säljstart i oktober.

Under förra höstens bilsalong i Frankfurt visades nya Honda CR-V med europeisk specifikation upp – modellen som sådan hade redan visats i USA ett år tidigare (se galleri nedan).

Bilen presenterades som ”CR-V Hybrid Prototype” vilket gjorde den extra intressant. Trots att Honda med modellen Insight är pionjärer inom hybridområdet så har det dröjt innan tekniken kombinerats med det populära suv-segmentet. Nu är det ändring på det. Från och med nästa månad (19 oktober) öppnar orderböckerna för nya CR-V med hybriddrift i Europa.

Under skalet finns en tvåliters VTEC-motor och en elmotor som tillsammans ger 185 hästkrafter och 315 newtonmeter. Växellådan är av steglös typ och kallas e-CVT.

Honda kallar sitt hybridsystem för i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive) och det växlar automatiskt mellan tre lägen: enbart eldrift (EV Drive), hybriddrift (Hybrid Drive) och bensindrift (Engine Drive). Via en skärm i bilen kan man följa hur systemet jobbar. Systemet jobbar med andra ord ungefär som andra hybridlösningar på marknaden.

Nya Honda CR-V kommer även med enbart bensinmotor – 1,5 VTEC Turbo.

Produktionen av CR-V Hybrid för den europeiska marknaden startar nästa månad och första leveranserna sker i början av 2019.