Nya Honda CR-V
Nya Honda CR-V Foto: © Mark Bramley

Nya Honda CR-V närmar sig Europa

Nästa generation av Hondas mellanstora suv CR-V har redan visats som koncept och i produktionsfärdigt USA-utförande. Det är inte allt. Nu börjar den europeiska premiären närma sig och då passar Honda på att visa ännu ett CR-V-koncept.

Tisdag den 6 mars klockan 09.15 börjar Hondas presskonferens i samband med den stora bilsalongen i Genève. Huvudnumret är förstås deras helt nya CR-V – den mellanstora suven som en gång i tiden var en av pionjärerna i sitt segment. 2012 års CR-V blir den fjärde generationen och trots att alla linjer är helt nya syns släktskapet med anfäderna tydligt.

 Den som har hängt med i nyhetsflödet tycker förmodligen inte att nya CR-V känns ny. Redan i november förra året lanserades nya CR-V, men då i USA-utförande. Bilen som ska visas upp i Genève nu i mars är ett koncept som ska förevisa hur europavarianten kommer att se ut.

 Honda vill inte berätta exakt vad som kommer att skilja amerikanska CR-V från den europeiska, bara att köregenskaperna har anpassats för Europas önskemål. Trots att bilarna ser ut att vara identiska utlovar Honda omfattande förändringar. Det återstår alltså att se om USA-bilens ovanliga förmåga att läsa upp textmeddelanden från förarens telefon överförs till den europeiska bilen.