Nya Honda CR-V
Nya Honda CR-V

Nya Honda CR-V – vi tjuvkikar lite

Honda ska inte visa upp nya CR-V förrän om tre veckor, men redan nu har vi lyckats hitta bilder som visar hur produktionsversionen ser ut. Stora kontraster mot dagens CR-V men omisskännligt en Honda.

I somras släppte Honda en bild med Honda CR-V Concept för att i slutet av september följas av patentbilder som läckt ut. Honda pallade inte med trycket och gav därmed efter genom att bara två dagar senare visa upp alla bilder på konceptbilen. Dock utan att avslöja ett dugg.

 Den 18 november, det vill säga när dörrarna till Los Angeles Auto Show slår upp sina dörrar, ska nya CR-V i produktionsmässigt utförande visas upp för första gången. Men redan nu finns det bilder på den färdiga bilden då Honda har släppt en liten microsajt på sin japanska huvudsajt. Via lite skärmdumpar och nedladdning av några skrivbordsunderlägg kan vi granska bilen och se att den är väldigt lik konceptbilen. Det är endast hasplåtarna, de mörktonade strålkastar- och bakljusglasen och de stora hjulen som inte finns med på produktionsbilen.

 Den enda information Honda gått ut med är att nya CR-V ska vara med raffinerad och dynamisk samt rymligare än dagens generation som har fem år i bagaget.

 Under huven kan vi vänta oss motsvarande alternativ som finns tillgängliga i dag, med andra ord en bensinare och en diesel. Att de kommer att vara snålare och ha fått högre effekt är nog ingen vild gissning. Förmodligen är dieselmotorn densamma som den uppdaterade variant som nyligen presenterades i Accord.

 Lansering är det redan i november eller december, men då i Nordamerika. Till Europa kommer den förmodligen inte förrän hösten 2012.

 Senast 18 november vet vi alltså mer om nya Honda CR-V. Håll utkik här på teknikensvarld.se om du är spekulant på bilen eller bara är lite intresserad.