Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080505-honda-legend-nya
080505-honda-legend-nya
080505-honda-legend-nya
080505-honda-legend-nya

Nya Honda Legend avslöjad

Honda Legend är inne på sin fjärde generation, som i sin tur är inne på sitt fjärde år. Det betyder att det är dags för en facelift av Hondas flaggskepp. Lite elakt kan man påstå att uppdateringen andas lite Mercedes S-klass.

1985 kom första generationen Honda Legend. Den fick leva i fyra år tills andra generationen avlöste under 1990. Den Legend som rullar på våra vägar i dag – dock inte allt för många till antalet – räknas som fjärde generationen. Den kom under 2004 och blev då framröstad till årets bil i Japan.

Nu är det alltså snart dags för en uppdatering av Legend och redan har bilder på nya bilen läckt ut på Internet via theCarFanatic.com. Att det är nya Legend bilderna visar råder det ingen tvekan om. Finns minst ett par tecken som visar det tydligare än något annat. Bilderna kommer antagligen från en intern presentation av bilen.

I och med att det handlar om en bildläcka har Honda inte serverat oss med någon officiell information, så vi låter bilderna tala för sig själva i stället.

Även om man fortfarande känner igen bilen från innan uppdateringen så ser man att flera linjer, framförallt i fronten, har anammats från nya Honda Accord. Grillen är omgjord, spoilern är helt ny med nydesignade luftintag och dimljus samt strålkastarna som har en ny, lite argare, blick. Baktill har bakljusen fått helt ny formgivning och tillsammans med den mer accentuerade bakluckan kan man säga att japanerna nog haft en viss förebild – senaste generationen Mercedes S-klass.

Inuti bilen lär det också ha skett en hel del förändringar. Vilka vet vi inte, men med all säkerhet är det nu ännu mer ombonat och lyxigt.

På motorsidan sker det antagligen inga revolutionerande förändringar, men man kan nog gissa sig till att den uppgraderade V6-motor som presenterades i samband med nya Accord lär ta plats i Legend. Motorn är försedd med VCM (Variable Cylinder Management) vilket betyder att motorn körs med sex, fyra eller tre cylindrar beroende på belastning. På så sätt kan man spara dyra droppar bränsle och samtidigt vara en aning snällare mot miljön.

Läs mer

Provkörning

Fler bilder på nya Honda Legend

Fler bilder på japansk blogg