Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Svenska priser klara för nya Hyundai Bayon

Hyundai har släppt de svenska priserna och utrustningsnivåerna för nya crossover-suven Bayon. Bilen har premiär den 18 september.

Tidigt i våras blev nya Hyundai Bayon officiell och beskrivs som en kompakt suv i B-segmentet, men samtidigt rymlig. Det är den minsta modellen i märkets suv-familj.

Nu presenteras svenska priser och utrustningsnivåer för den nya modellen.

Utrustningen som är standard är bland annat: aktiv filhållningsassistans och trötthetsvarnare, autobroms med detektering av fordon, cyklister och fotgängare, automatisk skyltavläsning, farthållare och sex krockkuddar.

Väljer man utrustningspaketet Essential eller topputrustade Advanced får man till exempel 10,25-tums digital instrumentering, åttatums infotainmentsystem med trådlös Apple Carplay och Android Auto, backkamera, adaptiv farthållare och Smart Key.

– Med lanseringen av helt nya Bayon blir Hyundais redan breda suv-utbud ännu starkare. Egenskaperna hos en crossover-suv är populära och efterfrågade av våra svenska kunder. Med sitt höga insteg, goda synlighet, rymliga interiör och stora utbud av toppmodern teknik till ett konkurrenskraftigt pris möter Bayon kundernas efterfrågan, säger Tobias Joelsson, PR and communications manager på Hyundai Sverige.

1 AV 5
Foto: Hyundai
2 AV 5
Foto: Hyundai
3 AV 5
Foto: Hyundai
4 AV 5
Foto: Hyundai
5 AV 5
Foto: Hyundai

Den nya crossovern erbjuds som mildhybrid med en 1,0-liters T-GDi-bensinmotor, som i kombination med elsystemet ger en effekt på 100 hästkrafter. Motorn kan fås med en sexväxlad manuell låda (6iMT) eller en sjuväxlad dubbelkopplingslåda (7DCT).

En 1,25-liters MPi-bensinmotor med 84 hästkrafter erbjuds som insteg med utrustningsnivå Pure och priset är satt till 174 900 kronor, eller 184 900 kronor med Essential-paketet.

Lanseringspris för Bayon 1,0 T-GDi 48V 6iMT Essential är 204 900 kronor, respektive 219 900 kronor med 7DCT.

Den topputrustade versionen (Advanced) lanseras för 219 900 kronor med manuell växellåda och 234 900 kronor med dubbelkopplingslåda.

Premiär för nya Bayon är den 18 september hos svenska återförsäljare, men försäljningen är redan inledd.