Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Nya Hyundai i10 officiell

Täcket dras av i Frankfurt men redan nu får vi se och veta det mesta om tredje generationen Hyundai i10.

Vi har tidigare sett en skiss på tredje generationen Hyundais i10 – här kommer de officiell bilderna och fakta om A-segmentaren som täcks av publikt under Frankfurtsalongen.

Bilen lanseras under mottot ”Go Big” och när det kommer till säkerhet och utrustning ska bilen placeras sig i topp i klassen. Här finns saker som start/stopp-funktion, krockvarnare för såväl fordon som fotgängare, helljusassistans, filassistans och trötthetsvarnare. Trådlös laddning av mobiltelefon finns liksom tillgång till service- och molntjänsten Bluelink Connected Car Services.

Foto: Hyundai

När det kommer till formen så har bilen tuffat till sig. Den är även 20 millimeter lägre och lika mycket bredare än sin föregångare vilket kan göra sitt till. Grillen har öppnats upp och omfattar nu runda DRL-ljus med LED-teknik. Strålkastarna har argare design och motorhuven har flera veck.

I profil märks en lägre och mer svepande fönsterlinje än tidigare som avslutas på C-stolpen med ett ”flytande” tak. Baktill märks mindre ljuskällor som flyttats ut vilket ger ett i sammanhanget brett intryck.

Foto: Hyundai

Taket kan fås i kontrasterande färg (svart eller rött) och totalt ska 22 färgkombinationer finnas på bilen.

Invändigt märks en helt ny horisontell design som kännetecknas av en integrerande design av pekskärmen som mäter åtta tum. På bilderna ser vi även en 3D-effekt på dörrsidor och delar av instrumentbräda och mittkonsol.

Bilen finns med fyra eller fem sittplatser och mer utrymme erbjuds då axelavståndet har växt med 40 millimeter. Bilen som helhet mäter nu i millimeter 3 670 på längden och 1 680 i bredd mot tidigare 3 645 respektive 1 660 millimeter. Bagagegeutrymmet tar 252 liter som tidigare.

Foto: Hyundai

Trecylindrig enlitersmotor eller en radfyra på 1,2 liter gäller liksom tidigare. Effektuttaget för motorerna är 67 respektive 84 hästkrafter. Motorerna kopplas till femväxlade lådor av manuell eller semi-automatisk typ.

Förra året nyregistrerades 501 Hyundai i10 i Sverige – ska siffran bättras på med nya generationen?