Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Hyundai i20 avslöjad via läckta bilder

Om ett par veckor hade Hyundai för första gången tänkt visa nya i20 för världen, men så roligt får inte den koreanska biltillverkaren. Bilden som avslöjar bilens exteriör totalt har nämligen hittat ut på Internet.

För snart två veckor sedan skickade Hyundai ut bilder som visade oss nya i20 i skissform. Tanken var att så smått portionera ut glimtar om modellen till dess att den stora avtäckningen äger rum på bilsalongen i Genève i början av mars (dock ej bekräftat). Men avtäckningen har i princip redan ägt rum. Någon har läckt sex bilder på nya i20, så redan i dag får vi stenkoll på bilens nya utseende.

Och utseendet, det är helt nytt jämfört med dagens i20. Bortsett från att hjulen fortfarande är runda kan vi inte se en endaste detalj som påminner om föregångaren. Formerna är skarpare, inte lika mjuka som på den i20 som kom för snart sex år sedan. Fronten har gjorts lägre och utförandet för tankarna till storebror i30. Nya i20 har dock ett tilltag som vi inte ser hos någon annan Hyundai-modell i dag, nämligen att strålkastarna tydligt går ihop med grillen. Övriga modeller från märket har antingen plåt eller en större list som separerar strålkastare från grill.

Baken bjuder på något helt nytt. Bakljusen kan ses som en blandning mellan tjeckiskt och franskt men med en detalj som allt fler biltillverkare på senare år har börjat använda sig av, nämligen en reflex- eller ljusramp som knyter samman bakljusen.

En snygg detalj är tanklocket, placerat på vänster sida, som nästan har blivit en del av vänster bakljus.

Hyundai har lite kvar att glädja sig åt. Insidan av nya i20 är (ännu) inte avslöjad. Den koreanska biltillverkaren har tidigare avslöjat vad vi har att vänta oss – infotainmentskärm på 10,25 tum som ligger väldigt nära det digitala mätarklustret som även det är 10,25 tum på diagonalen. Räkna dock inte med att denna moderna lösning ingår i nya i20:s standardutrustning. Tidigare spionbilder har visat en smått udda grej, att varvräknarnålen ”jobbar” moturs.