Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Hyundai Santa Fe (ix45)Nya Hyundai Santa Fe (ix45)Nya Hyundai Santa Fe (ix45)
Nya Hyundai Santa Fe (ix45)

Nya Hyundai Santa Fe – första bilderna

Om en knapp månad stundar det bilsalong i ”The Big Apple”, eller i New York om man så vill. Där ska nya Hyundai Santa Fe premiärvisas. Men redan nu bjuds vi på de första bilderna.

När dagens Hyundai Santa Fe kom 2007 kändes den som en frisk fläkt jämfört med gamla, törstiga Santa Fe som fått ståta som märkets suv i fem år. Nu har det gått ytterligare fem år och andra generationen, som fortfarande känns ganska frisk (jämfört med första när den var på upphällningen), ska ersättas av en tredje generation.

 Världspremiär blir det på New Yorks bilsalong i början av april men riktigt så länge behöver vi inte vänta för att veta hur nya generationen ser ut. I dag skickade Hyundai USA ut två bilder på bilen via sin Twitter-sida. Någon tilläggsinformation bjöd de inte på.

 På bilderna kan vi se att nya Santa Fe, som med största sannolikhet ska heta ix45 (läs uppdateringen nedan) i Europa med tanke på lillebrorsans namn, följer Hyundais senaste formspråk som vi redan har tagit del av i form av nya i30 och i40, speciellt den senare.

 Det klumpiga, storväxta utseendet är som bortblåst och linjerna känns mycket mer moderna och från sidan sedd känns den väldigt europeisk. Fronten domineras av en kraftfull sexkantig grill som omgärdas tillbakadragna strålkastare och stora dimljus med lysdiodslingor.

 En detalj som får en att spärra upp ögonen lite extra är D-stolparna som är rejäla och lär inskränka på runtomsikten en hel del. Det lär också påverka småbarn som sitter i baksätet eftersom fönsterlinjen böjer av uppåt ganska tidigt. Form före funktion med andra ord.

 Om en knapp månad har vi alla bilder, specifikationer och annan fakta som kan vara värt att veta.

Uppdatering

Vi har fått besked från Hyundai Sverige att nya Santa Fe kommer att fortsätta heta just Santa Fe. Hyundai har strukit ix45 som alternativ.