Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BILD SAKNAS
BILD SAKNAS
BILD SAKNAS
Infiniti G 2014

Nya Inifiniti G får 530 hk!

Infinitis kommande modell i C-segmentet kommer få en dubbelturboladdad V6:a på 530 hästkrafter och lanseras under 2014, uppger källor till amerikanska Motor Trend.

Den amerikanska motortidningen Motor Trend uppger att man talat med japanska källor som fått insyn i vad Infiniti har planerat för de kommande åren. Närmast väntar lanseringen av Infiniti G, som enligt källan kommer lanseras under 2014 och dela drag med konceptbilen Etherea och då särskilt strålkastarna. Jämfört med Etherea kommer bli mer coupélik i designen.

 Men mest intressant är vad som ryktas hamna under huven till prestandaversionen IPL, Infiniti har nämligen arbetat på en 3,7 liter stor V6-motor med dubbelturbomatning och 530 hästkrafter. Detta låter förvillande likt motorn från Inifinitis systermärke Nissan och deras 3,8 liters V6 från GT-R, men det ska handla om en helt nyutvecklad motor även om de båda bilarna kommer sättas samman i samma fabrik i Tochigi, Japan. Priset för prestandaversionen tros landa på samma nivå som Mercedes C 63 AMG, det vill säga tio miljoner yen i Japan, motsvarande 1,18 miljoner kronor.

 Bland de mer beskedliga motoralternativen kommer en hybridmotor och en dieselmotor på 2,1 liter från Nissans allianspartner Mercedes. Motorn sitter i dag i C 220 CDI men till Infiniti G kommer motorn trimmas upp från 170 till 200 hästkrafter och vridmomentet vässas från 400 newtonmeter till 488 newtonmeter. 

 På grund av den höga yenen kommer tillverkningen inte enbart ske i Japan, utan man planerar även att tillverka bilen i USA och Europa. Ett år efter lanseringen 2014 kommer en coupé och cabriolet baserad på modellen att göra premiär.

I bildgalleriet ser du Infiniti Etherea som alltså kommer låna ut vissa drag till Infiniti G.