Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Jaguar XF Sportbrake visar upp sig

På Wimbledons gröna centercourt har nya Jaguar XF Sportbrake målats som en så kallad teaserbild. Än bättre är att vi även får se första riktiga bilden på den brittiska kombin.

I och med att Jaguar är officiell partner till Wimbledon-tennisen tar den brittiska biltillverkaren chansen att visa upp nya XF Sportbrake på den klassiska tennismarken. Man har låtit måla silhuetten av XF Sportbrake på Wimbledons centercourt. Parallellt har man även skickat ut en första bild på nya kombin, en bild som tyvärr visar bilen uppifrån. Den skvallrar således inte om speciellt mycket, men en nyhet ser vi och det är det stora panoramaglastaket av fullängdstyp som sträcker sig nästan hela vägen bak till D-stolparna.

Nya XF Sportbrake, som av Jaguar beskrivs som en dynamisk premiumkombi, väntas inte bli större än föregående generation som kom 2012 med tanke på att sedanmodellen krympte några millimeter vid generationsväxlingen. Utrymmena lär ändå öka i och med att axelavståndet har vuxit till 296 centimeter, fem fler än tidigare. Räkna också med en rejält mycket lättare bil tack vare lättviktskonstruktioner av framför allt aluminium. Sedanmodellen är som bekant uppemot 190 kilo lättare än sin föregångare.

En annan grej vi bör räkna med är att motorpalett till kombiversionen lär motsvara den som finns till XF i sedanutförande vilket i så fall betyder dieselmotorer på 163, 180 och 300 hästkrafter samt bensinmotorer på 240 och 340 hästkrafter. Vissa av motorerna kommer att kunna kombineras med fyrhjulsdrift, något som inte var möjligt till gamla XF Sportbrake.I sommar presenteras nya Jaguar XF Sportbrake och när marknadslanseringen äger rum senare i år får vi lägga på ett antal tusenlappar till de 374 900 kronor som agerar ingångspris för sedanmodellen i Sverige.

https://youtu.be/d07hCJwJ8Ms