Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Jeep Cherokee 2014
Nya Jeep Cherokee 2014
Nya Jeep Cherokee 2014
Nya Jeep Cherokee 2014 Foto: Mikael Stjerna

Nya Jeep Cherokee – tre snabba från provkörningen

Italien och Mikael Stjerna möts igen. Denna gång är anledningen nya Jeep Cherokee som snart lanseras i Sverige. Hur bra är den? Låt oss fråga Micke!

Hallå Micke! Var i Italien är du?

 – I Milano, vid Fiats testbana Balocco. Fint väder och säkert 20 grader varmt.

En ny generation Jeep Cherokee är Sverigeaktuell. Vad har du att berätta om den för våra besökare?

 – Att den inte är lika boxig och ”jeepig” som tidigare generationer. Den är mer personbil nu, mer crossover. Ett medvetet drag av Jeep för att hänga med det populära crossover-tåget och få upp volymerna.

– Jag gillar nya Cherokee. En kompetent offroad-bil säger Jeep, jag håller med, åtminstone när den är fyrhjulsdriven. Bilen är komfortabel och i mina ögon är den snygg. Har kört förmodade storsäljaren där en 170-hästarsdiesel står för kraften. En bra maskin. 140-hästarsdiesel finns också, så även en V6-bensinare på 272 hästkrafter. Den sexväxlade manuella lådan är trevlig. Den niostegade automatlådan, den får du och alla andra läsa mer om i tidningen.

Spännande! Pris och datum då?

 – Nya Cherokee kommer till Sverige i maj, då endast med bensin-V6:an under huven. Från 434900 kronor. I juni kommer dieselalternativen och kostar då från 349900 kronor respektive 379900 kronor, sistnämnda inkluderar automatlådan.

Hela provkörningen av nya Jeep Cherokee kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 11/2014 som finns i din butik från och med 8 maj. Vill du försäkra dig om att få ditt exemplar av tidningen bör du kika på denna länk.