Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Jeep Grand Wagoneer visas i augusti

Fiat Chrysler Automobiles har bestämt sig för att Jeep ska bli ett riktig lyxalternativ till bland annat Land Rover. Med en ny generation Grand Wagoneer ska man lyckas. I augusti ska bilen visas upp.

Det var i november förra året som vi berättade om en vilja inom Jeep att skapa en riktigt lyxig suv som ska toppa dagens flaggskepp Grand Cherokee med råge, en suv som ska ge bland annat Range Rover skrämselhicka.

Då var det mest ord och önsketankar, men Jeep med Fiat Chrysler Automobiles bakom sig har tydligt tagit tag i projektet. Nu meddelades det nämligen att nya Jeep Grand Wagoneer ska visas upp för en sluten samling bestående av återförsäljare. Det hela inträffar i augusti och platsen är Las Vegas.

Det lär vara någon form av förstudie eller konceptbil som visas upp senare i sommar med tanke på att lanseringen är planerad till 2018. När den väl står färdig redo att locka spekulanter kommer modellen att locka med bland annat sju sittplatser och teknik som den delar med Maseratis kommande suv Levante.