Nya Kia Carens officiell

Kia drar av täcket från sin nya utmanare bland de mindre minibussarna och presenterar nya Carens. Motorer väntas bli samma som i nya Cee’d.

Efter sex år på marknaden är det dags för den nya generationen Carens att göra världspremiär. Än så länge är Kia förtegna med teknisk information om bilen. Det snarlika utseendet från Cee’d ger en föraning om att både motorer och växellådor kommer kännas igen från den mindre modellen, vilket betyder både diesel- och bensinalternativ på mellan 90 och 135 hästkrafter med sexväxlade manuell eller automatisk låda.

 Bakom ratten får Carens däremot en helt egen interiör. Trots de få orden om bilen lovar Kia att bilen kommer i både fem- och sjusitsiga versioner.

 –Nya Carens bygger på den familjevänliga mångsidigheten och funktionaliteten från sin föregångare och har en mer atletisk och dynamisk design. Det här markerar ett dramatiskt steg framåt för vår MPV-utmanare och införlivar modellen i Kia nuvarande distinkta designspråk, säger Kias vd Hyoung-Keun Lee i ett pressmeddelande.

 Världspremiär blir på bilsalongen i Paris, där Kia dessutom kommer visa nya Pro-Cee’d och suven Sorento. Fler nyheter är dessutom att suven Sorento får Kias helt nya 2,4 liters GDI-motor på 192 hästkrafter.

I framtida test får vi hoppas på att nya Kia Carens gör bättre ifrån sig i bromstestet än vad nya Kia Rio gjorde.