Nya Kia Ceed Sportswagon avslöjad

I morgon är det tänkt att nya Kia Ceed (numera utan apostrof) Sportswagon ska avtäckas på bilsalongen i Genève. Men redan nu får vi en glimt av den nya kombimodellen. Två ytterst gryniga bilder har nämligen läckt ut på internet.

Nya Kia Ceed (generation tre) hade premiär i München för snart en månad sedan. Då visades dock bara den vanliga halvkombimodellen. Vi spådde att nya Sportswagon skulle visas i Paris i höst, men så blir det inte. För några dagar bekräftade Kia att man kommer till Genève-salongen med den nya kombin.

Och i vanlig ordning har några bilder på den nya modellen läckt ut i förtid. Denna gång publicerades bilderna på det franska bilforumet Worldscoop.

Bilderna är ytterst gryniga och lågupplösta, men vi får ändå chansen att se Sportswagons långa svepande tak och längre överhäng bak jämfört med vanliga Ceed. Inga direkta överraskningar egentligen, men de bakljusen verkar ha fått en något egen design jämfört med halvkombin.

Fronten däremot bjuder på få nyheter utan verkar plockas rakt av från vanliga Kia Ceed.

Nya Kia Ceed Sportswagon väntas få premiär imorgon på bilsalongen i Genève. Förhoppningsvis får vi se bilder på interiören då, några sådana har vi nämligen inte i dagsläget.

Kia verkar ha stora planer för sin Ceed-familj. Den senaste tiden har det kommit flera uppgifter gällande att Kia planerar både en suv och en shooting brake-modell (likt Kia Proceed Concept) byggd på nya Ceed.