Nya Kia Ceed till Sverige för 179 900 kronor

Kias alternativ i golfklassen – Ceed – kommer nu i ett helt nytt utförande. Först ut är halvkombin som börjar säljas i Sverige i juli med två olika motoralternativ.

För drygt fyra månader sedan var det världspremiär för helt nya Kia Ceed i femdörrars halvkombiutförande. Inte större, men rymligare, tuffare och mer nymodigheter på tekniksidan.

Nu är modellen på väg till Sverige. I slutet av juli startar försäljningen med ett ingångspris på 179 900 kronor.

För den slanten får man instegsbensinaren 1,0T-GDI med 120 hästkrafter och utrustningsnivån Action.

Lägger man till några tusenlappar och hamnar på 186 800 kronor når man upp till utrustningsnivån Advance som innehåller bland annat 17-tumsfälgar, klimatanläggning med inställning för två zoner, regnsensor och mörktonade sidorutor.

Motsvarande Hyundai i30, som ju är syskonbilen med samma 120-hästarsmotor och sexväxlade manuella låda, kostar från 174 900 kronor.

En motsvarande Volkswagen Golf är 1,0 TSI med 110 hästkrafter och sexväxlad manuell låda. Den kostar från 206 900 kronor.

Den andra motorn som nya Ceed är aktuell med är också en bensinare och heter 1,4T-GDI. Modellversionen ger 140 hästkrafter och kostar i Advance-utförande (Action finns inte med stora motorn) 196 400 kronor.

Samma bil, det vill säga Ceed 1,4T-GDI Advance, men med sjuväxlad DCT-dubbelkopplingslåda kostar från 211 400 kronor.

LÄS MER: Nya Kia Ceed blir inte elbil – däremot mildhybrid

Båda bensinmotorerna är utrustade med partikelfilter. Ingen dieselmotor är aktuella, även om nya Ceed tidigare i år presenterades med två så kallade CRDi-alternativ på 1,6 liter, en med 115 hästkrafter och en med 136 hästkrafter.

I oktober är det dags för nya kombiversionen, Ceed Sportswagon, att bli Sverigeaktuell. Några priser för den är ännu inte presenterade.