Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101210-nya-kia-picanto
101210-nya-kia-picanto
101210-nya-kia-picanto
101210-nya-kia-picanto

Nya Kia Picanto visas i mars

Kia är i trängande behov av en ersättare till den föråldrade småbilen Picanto. Denna ersättare kommer i mars. Då planerar Kia nämligen att premiärvisa nästa generation Picanto som kommer att se ut ungefär så här.

Trots ett ansiktslyft 2007 känns Kia Picanto inte som något konkurrenskraftig alternativ i sin klass. Det finns många bilar som är snålare, snyggare och inte minst säkrare. Det har sin förklaring i att modellen är gammal, nuvarande Picanto lanserades 2003 och avlösning är inte långt borta.

Det har inte varit någon hemlighet att en ny Picanto är på gång men nu får vi ett första visuellt smakprov på Kias kommande minsting. Två designskisser visar en Picanto i vardande som troligtvis kommer att baseras på koncernsyskonet Hyundai i10. Även om bilen på bilderna ser konceptmässig ut med sina stora hjul och skarpa former uppger Kia att bilen som ska visas på Genèvesalongen i mars blir den produktionsfärdiga bilen.

Kia berättar vidare att nya Picanto har designats av den europeiska designavdelningen under ledning av designchefen Peter Schreyer. Försäljningen i Europa startar under våren 2011.

Test och provkörningar