Kia Pro-Cee’d

Nya Kia Pro-Cee’d officiell

Nya generationen Cee’d från Kia tuffar nu till sig när tredje karossversionen kommer. Vi snackar om tredörrarsversionen Pro-Cee’d.

Kia är mer än sparsmakade när de delar med sig av nya Pro-Cee’d, tredörrarsversionen av märkets populära golfklassare. Femdörrars halvkombin hade premiär i våras och kombiversionen, SW eller om man så vill Sporty Wagon, började byggas för bara tre dagar sedan.

 Nya Pro-Cee’d är inte rakt av halvkombin med två dörrar färre. Takprofilen är mer böjd och bakljusen samt bakluckan är av helt annan utformning. Även i fronten skiljer sig Pro-Cee’d från Cee’d. Grillen är annorlunda, så även frontspoilern och dimljusen som har en helt annan design.

 Interiört ser det ut att skilja sig främst i stolarnas klädsel som är lite sportigare i Pro-Cee’d.

 Tyvärr berättar Kia ingenting om drivlinorna men vi tippar på att man lanserar modellen som både bensin- och dieselversion. Gamla Pro-Cee’d såldes i Sverige enbart med tvålitersdieseln.

 Mer input från Kia får vi i slutet av denna månad då Pro-Cee’d har världspremiär på bilsalongen i Paris. Räkna med säljpremiär i under första månaderna av 2013.