Nya Kia Pro_Cee’d – första bilden

Nya Kia Cee’d visas upp på Genèvesalongen just nu. Klart sportigare lagd än sin föregångare. Men ännu sportigare är tredörrarsversionen Pro_Cee’d som i dag tittar fram för första gången.

Den är inte helt vanlig på svenska vägar, Kias sportigaste golfklassare Pro_Cee’d. Men den finns hur som helst där ute någonstans och den ska snart få en avlösare i form av en ny generation Pro_Cee’d.

 Nya generationen Cee’d, alltså vanliga femdörrarsvarianten, står just nu uppställd nere i Genève och lockar med helt nya, tuffare former än så som vi känner den i dag. Men är man ute efter en sportig Cee’d är det Pro_Cee’d man ska rikta in sig på. Den bjuder på två dörrar färre och ett lite mer ungdomligt utseende samt lite sportigare motorer då en 1,6-liters turbomaskin på 186 hästkrafter kompletterar de redan befintliga, fyra till antalet, bensin- och dieselmotorerna. Dubbelkopplingslåda och manuell låda finns att välja mellan, båda med sex växlar.

 Om Kia i Sverige tar in nya Pro_Cee’d, som förmodas lanseras nästa år, är det frågan om man gör samma drag som med nuvarande Pro_Cee’d, nämligen att man endast erbjuder kunderna 1,6-litersdieselmotorn. Sportigt? Så där. Fast å andra sidan är dagens bensinalternativ inte sportigare.

Nedan ser du bilder på nya Cee'd i femdörrarsutförande.

Uppdpatering

Bilen på bilden ovan är inte Pro_Cee'd utan en skiss på vanliga femdörrarsversionen. Detta meddelas av Kia Sverige.