Nya Kia Soul har premiär i LA om två veckor

En tredje generation Kia Soul ska presenteras på bilsalongen i Los Angeles i slutet av november. Nu bjuds vi på en detaljbild som faktiskt säger en hel del.

Kia ger inte upp Soul, modellen som för tio år sedan lanserades som en ungdomsbil och som i Sverige i dag mest är känd som elbil – Soul EV.

Nu är det snart dags för tredje generationen Soul att äntra scenen, något den gör på bilsalongen i Los Angeles som öppnar för pressen den 28 november och för vanliga dödliga två dagar senare.

 Klicka här för att se bilden i större format.

Men redan i dag, 14 dagar innan premiären, skickar Kia ut en första bild på Soul generation tre, en bild som faktiskt säger en hel del. Vi ser bland annat, även om det rör sig om en helt ny bil, att modellen blir minst lika kantig som sina föregångare med ett mer eller mindre plant tak som via en mer eller mindre rät vinkel går över till bakpartiet som innehåller stora, upprätta bakljus – precis som i dag.

Men vi ser också nyheter av de få detaljer vi bjuds på. Vi ser exempelvis ett svart ”band” med modellnamnet utskrivet, en detalj som sträcker sig mellan bakre sidorutan till bakljusen. Vi ser även att bakre sidorutorna har en helt ny form med en 90-graders spets. Eventuellt har Kia valt att placera dörrhandtaget där.

Det runda tanklocket behålls.

Kia skriver än så länge inte så mycket om modellen, inte mer än att den fortsatt kommer att vara en bil man känner igen tack vare en stor personlighet samt att den ska bjuda på kompromisslös mångsidighet. Exakt vad det innebär får vi alltså reda på om två veckor.