Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Kia Soul
Nya Kia Soul
Nya Kia Soul
Nya Kia Soul Foto: SMH FotoTeknik

Nya Kia Soul till Sverige i maj för 200 papp

Fem år efter första generationens inträde är det dags för efterträdaren av Kia Soul. Till Sverige kommer den rikligt utrustad i maj och kostar strax under 200 000 kronor.

För ett år sedan visade Kia upp nya generationen Soul på bilsalongen i New York. Platsen som Kia valde för världspremiären är ingen slump. Soul går bäst i staterna. I Sverige för modellen en ganska undangömd tillvaro, även efter snart fem år på marknaden.

Nu är det dags för nya Soul, som är väldigt lik gamla, att ta sig in i Sverige och exponeras i bilhallarna. I maj är det svensk premiär och som lockelse erbjuder Kia Motors Sweden en välutrustad bil redan i grundutförande. I grundutförande ingår bland annat läderklädsel, panoramasoltak, eluppvärmd ratt, backkamera inklusive parkeringssensorer bak, 18-tums lättmetallfälgar, xenonljus med lysdioder samt LED-ljus bak, farthållare, eluppvärmt baksäte, elmanövrerad förarstol, radio med tryckkänslig skärm, bluetooth och anslutning för iPhone och iPad.

Karossfärger som erbjuds är röd, grön, gul, vit, svart och silver. Som tillval finns ett ”stylingkit” där bakre stötfångaren och hjulhusen är svartlackerade.

Från 199900 kronor kostar kompakta men högbyggda och rymligare Soul som mäter 4,14 meter på längden och 1,60 meter på höjden. I priset ingår sju års nybilsgaranti, 3 års vagnskadegaranti, tolv års rostskyddsgaranti och fem års lackgaranti.

Motorn i Soul som kommer till Sverige är en bensinare på 1,6 liter med 132 hästkrafter och 161 newtonmeter. Så småningom kommer även en eldriven Soul.