Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Kia Sportage – första officiella bilderna

Efter spionbilder och dashcam-filmer, illustrationer och läckta bilder har Kia nu tagit sitt förnuft tillfånga och publicerat de första officiella bilderna på Sportage.

Nästan lite uttjatad redan innan presentationen då nya Kia Sportage har poppat upp till höger och vänster den senaste veckan. Men nu börjar det äntligen närma sig full presentation, för i dag har Kia släppt de första bilderna på bilen, och precis som förra veckans illustrationer är det en röd bil vi får vila ögonen på. Det gör att formerna framträder bättre än på den svarta bil som läckte ut för några dagar sedan.

Kia ger oss tyvärr inga som helst fakta om bilen, inte mer än att den har ritats av märkets europeiska designstudio i Frankfurt med bidrag från motsvarigheterna i Kalifornien och i Sydkorea. Kias designansvariga ska ha haft konceptbilen Provo (som väckte ilska på Nordirland) som förebild vid skapandet av Sportage generation fyra.

Fakta som däremot redan kan anses vara allmänt bekant är att nya Sportage är syskonbil till sprillans nya Hyundai Tucson som är den bil som ersätter ix35. Det betyder att de båda modellerna delar stora delar teknik med varandra, förmodligen också drivlinemässigt vilket i så fall innebär två bensinmotorer och tre dieselmotorer.

Om knappt tre veckor är det salongspremiär för nya Kia Sportage. Platsen är Frankfurt och 66:e årgången av den stora bilmässan där.

Nå, vad ger du nya Kia Sportage för betyg baserat på vad vi ser här i dag?