Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Kia Sportage – officiella bilder läckta

En helt ny generation Kia Sportage står inför dörren och nu bjuds vi på ännu fler bilder, officiella sådana som läckt ut via hemlandet Sydkorea.

Tidigare i veckan, i måndags för att vara lite mer exakt, släppte Kia officiella skisser som gav oss en glimt av hur nya Sportage ser ut. Det gick knappt ett dygn förrän riktiga bilder dök upp på webben, dels i form av stillbild och dels i form av film.

Nu har det dykt upp ännu fler bilder. Denna gång officiella bilder som har läckt ut via en koreansk blogg. Skillnaden mot tidigare bilder är att vi får se bilen i svart och i fler vinklar som gör nya Sportage mer rättvisa. Nya generationen har mjukare former än sin föregångare, i princip saknar den helt skarpa veck.

Eftersom nya Sportage tekniskt sett är syskonbil till nya Hyundai Tucson, som har ersatt ix35, kan vi förmoda att motorerna blir desamma. Om vår förmodan är korrekt innebär det två bensinmotorer på 1,6 liter vardera, en dieselmotor på 1,7 liter samt ytterligare två dieselmotorer på vardera 2,0 liter.

I Frankfurt den 17 september är det publik premiär för nya Sportage, men känner vi Kia rätt så kommer de att presentera bilen betydligt tidigare än så, framför allt nu när den mer eller mindre är helt avslöjad till utseendet.