Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Kia Motors

Nya Kia Sportage träder fram ur mörkret

En femte generation Kia Sportage är på ingång och via mörklagda bilder får vi nu ta del av delar av utseendet.

När Kia Sportage debuterade som modell var det koreanska märket inte speciellt känt i vårt avlånga land. Det var 1994 och Kia var då en fristående biltillverkare utan anknytning till Hyundai, men efter ansökan om konkurs 1997 red landsbrodern Hyundai in som en räddande ängel och köpte 51 procent av företaget som lika gärna hade kunnat bli en del av Ford. Den amerikanska giganten ägde nämligen en del av Kia innan konkursen och ville utöka ägandet, men Hyundai slängde upp en större summa pengar än vad amerikanerna gjorde.

Första generationen Kia Sportage, här en årsmodell 1997.Första generationen Kia Sportage, här en årsmodell 1997.Första generationen Kia Sportage, här en årsmodell 1997.
Första generationen Kia Sportage, här en årsmodell 1997.

Resten är, som man säger, historia och Sportage har under under åren vuxit och frodats. Nuvarande fjärde generationen, som presenterades för snart sex år sedan, är nästan 4,5 meter lång och därmed några decimeter längre än urfadern från 1990-talet.
Det var när andra generationen kom 2004 som Sportage började dela många komponenter med Hyundai Tucson, en modell som nuvarande Sportage också är kraftigt besläktad med.
Just Tucson har nyligen lanserats i helt nytt utförande, ett tecken på att en ny generation Sportage också är på ingång, och det är precis vad som är på väg att ske.

Foto: Kia Motors

I dag har Kia skickat ut tre så kallade ”teaserbilder” som visar detaljer hos nya Sportage. Bilderna ger oss en vink i hur strålkastarsektionen i fronten, hur baklucka och bakljus samt hur instrumentbrädan framför föraren ser ut.
Vad gäller utsidan är det vi ser en del av Kias nya formspråk ”Opposites United” som debuterade med elbilen Kia EV6. Det vi ser på den mörka bilden är, förmodar vi, en LED-slinga som sträcker från strålkastarens bakkant och framåt samt ned mot stötfångaren. Formen är oerhört lik Mitsubishis kromlist som finns på bland annat Outlander och L200.

Det var i ser av bilden som visar baken är en kraftig skuldra som sträcker sig från bakdörr till bakljus. Utan att bakljuset bär några direkta likheter andas hela bakpartiet samma formmässiga känsla som bakpartiet hos EV6.

Foto: Kia Motors

Interiörbilden avslöjar att nya Sportage får en stor skärm som breder ut sig framför förare och ovanför mittkonsol. Passageraren i framsätet får därmed skärmfritt framför sig.
Skärmen hyser både instrument och information som föraren ska ha framför sig samt infotainmentsystemets yta för övrig information och styrning. Lösningen är inte helt olik den som elbilen EV6 har visat upp och är samtidigt väldigt olik den som Hyundai har satsat på i ny Tucson, framför allt är Kias variant högre placerad (och inte uppdelad i två sektioner).

– När vi designade helt nya Sportage hämtade vi inspiration från både naturen och avancerad teknik. Den äventyrliga exteriören och detaljerade interiören utmanar designnormerna. Med nya Sportage ville vi inte bara ta ett steg framåt utan att nå en helt ny nivå inom suv-segmentet, säger Kias designchef Karim Habib som tidigare arbetade för Infiniti samt BMW.

Nya Sportage blir första Sportage-generation att lanseras i en version speciellt dedikerad för Europa. Exakt vad som skiljer den europeiska modellen, som har premiär i september, från den koreanska, som har premiär i juli, återstår att se.