Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: cochespias

Nya Land Rover Defender avslöjad – igen!

Land Rover Defender lurar runt hörnet och ska visas upp senare i år. Nu har dock ännu en bild på bilen läckt ut. Eller är det verkligen den produktionsklara bilen vi ser? 

Land Rover Defender gick i graven 2016 men en ny version lurar runt hörnet. Land Rover har själva visat bilen vid ett flertal tillfällen, dock i maskerad form. Förra veckan kunde i emellertid visa kommande Defender i sin helhet utan maskering, där den exponerades i bilens instrumentkluster på ett smygtaget foto.

Nu har en bil som visar bilen ”på riktigt” publicerats på Instagram-kontot ”cochespias”, även om det direkt började diskuteras huruvida det verkligen är den produktionsklara bilen vi ser.

https://www.instagram.com/p/BzPz6ROIMvX/

Land Rover har för Road & Track bekräftat att de känner till att icke-officiella bilder på nya Defender florerar men understryker samtidigt att flera olika designförslag tas fram av bilar innan man bestämmer sig för hur produktionsbilen ska se ut.

På bilden noterar vi hur som helst kameror i vindrutans överdel som avslöjar (nåja) att nya Defender kommer med moderna förarassisterande system som saknades på den utgående modellen vars rötter sträcker sig tillbaka till 1948.

Bilen på bilden saknar huv och över utrymmet där under ses en plastduk. Detta har har satt igång spekulationerna om att det kan röra sig om en eldriven Defender. En sådan ska enligt vissa källor vara aktuell och faktum är att Land Rover redan 2013 experimenterade med eldrift. Sju exemplar av gamla Defender fick då batterier med en kapacitet på 27 kWh under motorhuven samt en elmotor på 94 hästkrafter. Bilder på de bilarna ser du i ett bildgalleri nedan liksom ett till som visar nya Defender under test.