Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Land Rover Discovery 4 facelift officiell

Land Rover lyxar till Discovery 4 i kölvattnet av nya Range Rover. Mer tillvalspaket, nya dubbelturbomotorer och växellådor hör till nyheterna men på utsidan har inte mycket ändrats.

Det så kallade tränade ögat får börja trixa med ryssfemmor för att se skillnaden mellan Land Rover Discovery 4 och den ansiktslyfta versionen. Till 2013 kommer de nya bilarna vara utrustade med nya 19 och 20 tum stora fälgar. Nya tillvalspaketet Black Design Pack ger blanksvart grill och luftintag, dörrhandtag, backspegelkåpor, märkesbeteckningar och mattsvarta takräcken.

 Fem nya färger i olika nyanser av svart, rött och grått finns att välja på, men längre än så sträcker sig inte nyheterna till exteriören. Då har desto mer hänt under skalet, särskilt på instegsmodellen som får Land Rovers nya treliters dubbelturbodieselsexa.

 Den gamla 2,7-litersspisen åker ut med öronen före vilket gör att basversionen numer är två sekunder snabbare upp till 100 kilometer i timmen, från 12,7 till 10,7 sekunder. Bränsleförbrukningen har sjunkit till 0,85 liter per mil från tidigare 10,2, trots att effekten hoppat upp från 188 till 211 hästkrafter. Vridmomentet är numer på 520 newtonmeter, 80 fler än i 2,7-litersmotorn.

 Den nya trelitersmotorn går att ordna med en något högre trimgrad vilket får effekten att hoppa till 256 hästkrafter och 600 newtonmeter. Bränsleförbrukningen ligger numer på 0,88 liter per mil, en förbättring med fem procent gentemot motorn den ersätter. 0-100 tar 9,3 sekunder mot tidigare 9,6. Kraften fördelas till alla fyra hjul via en ny åttaväxlad automatlåda från ZF som ersätter den gamla sexväxlade lådan.

 Längst upp i kedjan tronar ännu den fem liter stora V8:an med sina 370 hästar och 510 newtonmeter. Den behåller den gamla sexväxlade lådan. Accelerationen 0-100 på 7,9 sekunder är oförändrad, likaså bränsleförbrukningen på 1,41 liter per mil.

 Infotainmentsystemet har uppgraderats och numer är DAB-radio och digital-TV standardutrustning. Vill man så går det att trycka in 17 högtalare från Premium Logic på 825 watt. Två nya färger går att beställa till den uppdaterade interiören.