Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Land Rover Discovery officiell – fakta, bilder och film

Kvällen före Parissalongens öppnande brukar innebära smygpremiärer, så även detta år och en av modellerna som tar tillfället i akt är nya Land Rover Discovery 5 som är betydligt sportigare än sin föregångare, men också rymligare.

Nej, det är inte Land Rover Discovery Sport du ser på bilderna här, det är faktiskt helt nya Land Rover Discovery, tredje generationen (eller femte, beror på hur man räknar, med eller utan uppdateringar), eller Discovery 5 som den också kommer att kallas. I och med den nya generationen har Discovery blivit betydligt sportigare i sitt exteriöra utförande och flera detaljer känns igen från just Discovery Sport. Den kantiga och lådformade designen som kännetecknade Discovery 4 är borta. Synd tycker säkerligen många, men nya Discovery är inte sämre i terräng, vilket man skulle kunna tro. Tvärtom, den är till och med bättre än föregångaren tack vare smarta tekniska nyheter samt att markfrigången är 43 millimeter högre än tidigare (totalt 28,3 cm) samtidigt som vaddjupet är hela 90 centimeter, 20 centimeter mer än hos föregångaren.

Medan utsidan känns väldigt nydanande (för att vara Discovery) känns insidan lite mer klassisk Land Rover. Grundformerna är kvar men förädlade. Exempelvis mittkonsolen har samma utskjutande placering men är mer lyxigt framtonad än på Discovery 4 där den kändes mer ”bruksig”. Infotainmentskärmen har flyttat ned ett hack och ventilationsgallren här därför kunna breda ut sig mer då de numera är rektangulära i stället för runda. Instrumentbrädan och mätarhuset andas med Range Rover, mer lyx överlag.

Nya Discovery, som är 497 centimeter lång, 222 centimeter bred (inklusive backspeglarna) och 184,6 centimeter hög (det vill säga betydligt längre men smalare och lägre än tidigare), erbjuder sittplats för upp till sju personer i och med tre sätesrader. Land Rover menar att sju fullvuxna ska få plats oavsett säte. Axelavståndet är för övrigt 292,3 centimeter långt, 3,8 centimeter längre än hos föregångaren.

Intelligent Seat Fold är en smart sätesfällningsteknik som nya Discovery är först ut med. Med reglage i bagageutrymmet alternativt via en centralt placerad pekskärm kan sätena fällas ned utan större ansträngning. De två bakersta sätena fälls ned med hjälp av små motorer på tolv sekunder.

Stolsvärme finns till att sju platserna, kyla till de två första raderna. Massagefunktion finns till framsätena. Upp till sex 12-voltsuttag och upp till nio USB-uttag (sju utan tillvalet baksätesunderhållning) är möjligt i Discovery 5. Det måste vara någon form av rekord.

Volymmässigt är nya Land Rover Discovery inte ute och cyklar. Bakom andra sätesraden ryms 1 231 liter (då räknar man även med utrymmet ovanför baksätets övre kant) och fälls andra sätesraden ryms hela 2 500 liter. Det är mycket. Är bilen utrustad med en tredje sätesrad och denna är uppfälld ryms 258 liter bagage. Utöver detta finns det en lång rad olika fack runt om i bilen där man kan stuva ned allt möjligt, från tvåliters PET-flaskor till mycket annat.

Skulle nu lastutrymmet inte räcka till är det bara att hänga på en släpkärra. Upp till 3 500 kilo får nya Discovery dra. Och för den som har skräck för att backa med släp finns Advanced Tow Assist som är ett halvautonomt system som hjälper till med baklängesmanövern.

Motorerna till nya Discovery är fyr- och sexcylindriga, både bensin- och dieseldrivna. Alla är kopplade till åttastegade automatlådor utvecklade av ZF.

Snålast är 2,0-litersdieseln med 180 hästkrafter och 450 newtonmeter. Enligt europeiska körcykeln ligger förbrukningen på 0,60 liter per mil och utsläppen på 159 gram per kilometer.

V6-alternativen är två till antalet och båda på 3,0 liter. Bensinvarianten är kompressormatad och ger 340 hästkrafter samt 450 newtonmeter. Dieselvarianten, Td6, ger 258 hästkrafter och förbrukningen anges till 0,72 liter per mil samt utsläppet till 189 gram per kilometer (gamla TDV6 släppte ut 203 gram).

Nya Land Rover Discovery bör vara riktigt duglig i terräng då den har bättre tekniska förutsättningar än sin föregångare.Nya Land Rover Discovery bör vara riktigt duglig i terräng då den har bättre tekniska förutsättningar än sin föregångare.Nya Land Rover Discovery bör vara riktigt duglig i terräng då den har bättre tekniska förutsättningar än sin föregångare.
Nya Land Rover Discovery bör vara riktigt duglig i terräng då den har bättre tekniska förutsättningar än sin föregångare.

Nya Land Rover Discovery finns till försäljning från och med våren 2017 och kostar då från 523 900 kronor. Är man snabb på att beställa kan man bli en av 2 400 ägare av en Discovery First Edition med lite extra utrustning och detaljer.

Vill du läsa precis allt om nya Land Rover Discovery, till exempel om alla tekniska nyheter, motorerna, terrängmöjligheterna med mera, klicka då här för den officiella pressreleasen på svenska

 (PDF).

https://youtu.be/ThdVKTHgVHg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!