Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Lexus ES – svenska priser och lanseringsdatum

Lexus GS ersättare kommer till Sverige redan i januari och går att beställa nu. Här är versionerna och priserna.

För bara ett par dagar sedan blev det klart att Lexus ES kommer till Europa. Även om tillverkaren inte medger det så kommer den ta över modellen GS roll i E-segmentet.

ES kommer att täckas av under Parissalongen och rullas snart in i de Östeuropeiska bilhallarna medan Väst- och Centraleuropa får vänta till december. Tidigare uppgifter gjorde gällande att bilen var aktuell för den svenska marknaden först i vår men nu är det klart att den ska stå hos återförsäljarna under andra halvan av januari 2019 och går att beställa redan nu.

Till Sverige kommer Lexus ES i fem utrustningsnivåer: Comfort, Executive, Luxury, F Sport och F Sport S. Alla bilarna kommer som hybrider i form av 300h där en 2,5-liters bensinmotor samsas med en elmotor på 120 hästkrafter som tillsammans leder ner 218 hästkrfater i backen via framhjulen.

Prislappen startar på 417 800 för Comfort. Executive kostar 487 900 kronor kommer med saker som 18-tumshjul, ventilerade stolar och navigation. Luxury kostar 585 700 kronor och erbjuder dessutom full-LED-stålkastare, större pekskärm, större ljudpaket, 360-graderskamera med mera.

För första gången kommer ES (modellnamnet debuterade redan 1989 men kommer till Europa först nu) i F Sport-utförande. Det innebär bland annat 19-tumshjul, adaptiv fjädring samt sportigare klädsel, ratt och stolar. Priset är 498 000 kronor.

Det nya skattesystemet ger hybriden ES en årsskatt på 1 262 kr.