Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Lexus IS officiell

Detroitsalongen drar snart igång och det betyder att nyheterna börjar komma. En av de första är helt nya Lexus IS som vi nu får se för första gången. Med vågad design och gratis väder- och trafiktjänst ska IS en gång för alla utmana BMW 3-serie.

Nya Lexus IS begår världspremiär den 15 januari i samband med bilsalongen i Detroit men här kommer redan nu de första bilderna och en gnutta information. För den europeiska marknaden kommer bensinmodellen IS 250 och hybriden IS 300h att vara aktuella och båda kan extrautrustas med F Sport-paketet, inte att förväxla med IS F.

 Lexus har verkligen inte hållit tillbaka när det gäller designen. Bilen på bilderna må se ut som en konceptbil men Lexus säger ingenting om den saken, det är så här nya IS kommer att se ut på gatan. På bilderna ses IS F Sport som har en hungrigare front, sportstolar och instrumentering med vissa detaljer lånade från LFA. För första gången i en Lexus finns också elektrostatiska reglage för att kontrollera luftkonditioneringen.

 En spännande funktion i nya IS blir världens första infotainmentsystem med kostnadsfri information om trafikläget och vädret. Genom ett samarbete med iBiquity Digital Corporation ska Lexus erbjuda en uppdateringstjänst som inte kräver något simkort i bilen eller att man kopplar ihop bilen med sin mobiltelefon. Det återstår att se om tjänsten kommer att vara tillgänglig på alla marknader.