Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lexus IS 350Lexus IS 350Lexus IS 350
Lexus IS 350

Nya Lexus IS till Detroit – dieselversion inte aktuell

Lexus kommer att visa upp sin utmanare till BMW 3-serie och Mercedes  C-klass tidigare än väntat. Redan i januari på Detroits bilsalong visar  Lexus upp sin helt nya IS.

Än vi vet inte hur nya Lexus IS kommer att se ut. Lexus har dock sagt att bilen kommer att hämta många drag från konceptbilen LF-CC, som visades upp tidigare i år på Paris bilsalong. Även vissa drag kommer att hämtas från superbilen LFA. Fronten kommer i alla fall att få en rejäl uppdatering med den nya spindelnätsgrillen som sitter på nya GS och LS.

Den första generationen IS började byggas 1998 och bröt ny mark för Lexus. Den andra och senaste generationen IS presenterades 2006 och är alltså i stort behov av avbyte. Om nya Lexus IS kommer att erbjudas som cabriolet som nuvarande generation är fortfarande oklart men om detta sker kommer även denna att likna konceptbilen LF-CC. Då BMW nyss presenterat 3-serie Coupés efterträdare 4-serie Coupé (som konceptbil) finns det även en chans att Lexus IS presenterar en linjeskön coupé.

Tyvärr finns det inget som tyder på IS 220d får en uppföljare. För att tillfredsställa de europeiska kunderna kommer äntligen IS att erbjudas med en hybrid-drivlina. IS 300h får en fyrcylindrig 2,5-liters bensinmotor som samarbetar med en elmotor.

Nya Lexus IS landar på svensk mark under sommaren 2013. Instegspriset kommer att vara aningen högre än för nuvarande som börjar på 339 900 kronor.

Men innan vi går händelserna i förväg ska vi få se nya IS redan nästa månad, nämligen på bilsalongen i Detroit.