Nya Maybach-konceptet avslöjat

I måndags skrev vi om nya Maybach-konceptet som är påväg. Idag har bilder på konceptet publicerats på internet - och det är en snygg skapelse.

Mattias Skantze

Bilen presenteras officiellt i helgen, men redan nu kan vi visa några bilder på den. 

Bilen är rent ut sagt enorm. Sex meter mäter den från front till akter, men linjerna är riktigt snygga. Det går att se rejäla likheter mellan detta koncept och tidigare koncept från Mercedes. Framför allt känns konceptet likt Mercedes AMG Vision Gran Turismo som visades år 2013. 

Skulle du få en av dessa bilar bakom dig på vägen skulle det första du såg troligtvis vara den stora kromade grillen mitt i fronten. Ovanför den hittar vi Mercedes-stjärnan, vilket alltså skvallrar om att Maybach troligtvis inte kommer att återupplivas till den grad att de blir ett självständigt märke igen. Strålkastarna är smala, och påminner om de som vi ser på Bugatti Chiron.

För att komma in i bilen öppnar man måsvingedörrarna och kliver in. Väl där inne möts man av en interiör som tydligt visar på att bilen är ett koncept. Hela framrutan verkar vara en display där olika data visas. Utöver det verkar även en touchscreen löpa längs sidorna av interiören och runt över instrumentbrädan. Denna touchscreen har i bilderna hand om navigation och sätesposition. 

Resten av informationen kring bilen kommer i helgen när Mercedes presenterar den officiellt.