Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Mercedes A-klass blir roligare att köra

Lyxigare och luftigare invändigt men även mer komfortabel och skarpare på vägen. Så blir nya Mercedes A-klass, enligt testchefen.

Att kommande Mercedes A-klass lyfter sig ett snäpp har vi redan förstått – trots att de bilder vi fått ta del av bara har visat insidan av bilen – ja, förutom spionbilder på bilen, vill säga. Bilderna visar en både luftigare och lyxigare miljö än dagens modellen som lanserades 2012.

Nu har Jochen Eck, testchef för koncernens mindre modeller, avslöjat att uppryckningen kommer att ske på fler fronter, framför allt kör- och komfortmässigt, detta då hela segmentet har avancerat inom området.

Nya A-klass kommer at vara mer vridstyv än dagens modell men även tystare och mer fri från vibrationer. Styrningen kommer att vara mer direkt än tidigare och kommer att finnas med eller utan variabel utväxling.

Dubbla utbud gäller även för bakaxeln där de mer påkostade versionerna får en vidareuveckling av dagens multilänkaxel och de enklare en nyutvecklad torsionvariant.

Längre axelavstånd hos kommande Mercedes A-klass. Tre centimeter för att vara exakt. Foto: CarPix

Runt-om-sikten ska ha förbättrats då stolparna har blivit tunnare och glasytorna större. Den luftiga interiören kan också tillskrivas det tre centimeter längre axelavståndet jämfört med dagens A-klass.

Motormässigt kommer bilen med fem bensinalternativ, fyra dieslar och prestandaversionerna A 35 och A 45. Till att börja med vill säga. Nya A-klass kommer även att erbjudas i sedanutförande (bilden ovan) då Mercedes ska storsatsa på märkets mindre modeller.

Sedan tidigare vet vi också att A-klass kommer med det nya infotainmentsystemet MBUX som kommer att presenteras under CES-teknikmässan i Las Vegas som öppnar den 9 januari.

Nya A-klass kommer att att göra publik debut under vårens Genèvesalong men kommer att offentliggöras någon gång under första kvartalet i år.