Nya Mercedes A-klass

Nya Mercedes A-klass – första skarpa bilderna

Årets hittills mest avslöjade bil är utan tvekan nya generationen Mercedes A-klass. Helgens rent ut sagt ruttna bild ackompanjeras nu av skarpa, officiella bilder. Läckta förstås!

Det började med... asch, vi repeterar inte storyn kring alla läckta bilder på nya Mercedes A-klass. Vill du prompt veta alla turer klickar du här.

 I stället går vi direkt på dagens hetaste... nya Mercedes A-klass är avslöjad igen – denna gång i form av skarpa, officiella bilder.

 På dessa ser vi två olika versioner av Mercedes nya ”golfklass de luxe”-utmanare. Den blå är en ”standardutrustad” A-klass medan den grå är utrustad med AMG-paket som ger ett fetare intryck med hjälp av annorlunda frontspoiler, andra sidokjolar, bakre stötfångare med slitsar, bakdiffusor där två kromade ändrör som sticker ut. Och så klart en grillen som påminner om reflektionerna från en discokula. Att det inte är en ren AMG-produkt ser vi på modellbeteckningen på bakstammen. A 250 står det. Skulle kunna innebära att det är fyran med 204 hästkrafter som sitter under den korta huven.

 Förhoppningsvis har vi fler, ännu bättre, bilder samt all information redan i morgon. Tills dess kan vi grubbla över Mercedes rockad att göra om egensinniga och MPV-inspirerade A-klass till en mer mainstreambil. Vad tycker du?